Friday, October 21, 2011

FREEZE THE FLOUR~~~

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM~~~


Dalam minggu2 awal kelas baru bermula...
Perubatan Cawangan Tanta(PCT) membuat satu kursus...
iaitu...
kursus membuat kuih-muih...
dalam bahasa lainnya...
"FROZEN FOOD COURSE"...
hanya 20 peserta terawal yg mendaftar sahaja...
terpilih menyertai kursus nih...
khas tok akhawat sahaja ye...
Alhamdulillah, saya salah seorang darinya...=D
bersama dengan NADHIRAH...
housemate saya...
mana x nya...
mestilah semangat nak masok kursus nih..
lagi2 sebab dua orang ahli bait sy UMMU & AINA....
 menjadi ajk bagi program nih...
UMMU : TIMBALAN PENGARAH...
AINA : AJK KEBERSIHAN...
hebat x kawan2 saya...hebat kan >.<

Pada waktu petang tu...
belajar wat 2 jenis kuih...
SAMOSA & KARIPAP pusing...
pada sebelah malamnya pula...
belajar wat 3 lagi jenis kuih...
DONUT, PAU SAMBAL yg goreng tu...
dan PAU KUKUS...



let's the pictures tell the stories...






timbalan pengarah tuuuuuuuu....=)

sewaktu acara perasmian...

semasa membuat samosa...

chef yg mengajar...ada lagi 2 org chef...

uli tepung wat karipap..exercise tok tangan( lenguh kottt =,='' )

karipap pusing yg siap sedia tok digiling dan dimasukkan inti....

dalam satu adunan dpt 3 jenis kuih serentak....waahhhhhh!!!!

xde keje....tepung letak kt muka...haha

adunan karipap...

tadaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!.........

siap sedia tok digoreng dan masuk dalam mulut....nyum33333=)
antara 5 jenis kuih nih...
agak susah nak wat karipap...
bagi saya lah...
sebb ade dua lapisan...
byk jgak step2 dia...
susah2 pon, kene semangat wat jgak...
sebb nnt dh siap baru bole masok perut...
keh3x...

alhamdulillah, totally bestlah program nih....
dpt belaja benda baru...
kemahiran baru...
xdelah sarat otak nih dengan istilah2 dentist jeee..
kene variasi sket kan...

ok...
pasnih nak try wat sendri plak nih...
(hoho...ckp je lebih nih...nak wat nya pon x taw bila)
hehe...

~WASSALAM~

No comments:

Post a Comment